Terapeutisk forløb

Tue Kjær | Psykoterapeut MPF | Reg. Psykoterapeut FaDP

Hvis du overvejer at søge hjælp hos en terapeut, har du sikkert tænkt på, hvor meget terapi, du har brug for. Hvor ofte du skal komme, og hvor længe.

Desværre kan hverken Google eller Wiki gøre dig klogere her, for sådan et opslagsværk findes bare ikke. Terapiforløb er lige så individuelle som de mennesker, der gennemgår dem. En afgrænset problemstilling kræver måske kun et par timer. Mere komplekse problemstillinger kræver mere opmærksomhed over et længerevarende forløb.

Sådan skal du vælge din terapeut

Der er mange forskellige tilgange til dét at arbejde med mennesker. Mange arbejdsmodeller og -former. Hvilken én, terapeuten bruger, har naturligvis indflydelse på forløbet. Men forudsætningen for et virksomt terapiforløb er, at du har en god fornemmelse af det menneske, du taler med.

Derfor vil jeg anbefale dig at lave en aftale med de terapeuter, der har fanget din opmærksomhed. Lyt så til din mavefornemmelse. Har du det godt i terapeutens selskab? Føler du, at han eller hun lytter til dig? Ser dig og forstår dig? Er der en tillidsfuld kontakt mellem dig og terapeuten? Når du kan svare ja til de spørgsmål, får du mere ud af forløbet.

Gensidig ærlighed og respekt

Du skal ikke holde dig tilbage, hvis du føler, at den gode kemi mangler. Selv vil jeg altid fortælle dig, hvis jeg tror, at du vil have større glæde af at fortsætte hos en dygtig kollega.