Hvad er psykoterapi?

Tue Kjær | Psykoterapeut MPF | Reg. Psykoterapeut FaDP

Psykoterapi er samtaleterapi

Sådanne samtaler kan kun foregå i et trygt og tillidsfuldt rum. Et rum helt uden fordomme. Et rum, hvor der ikke findes nogen rigtig eller forkert måde at være menneske på, men med rigelig plads til at udforske smertefulde oplevelser eller hæmmende tanke- og handlingsmønstre.

Og et rum, hvor vinduerne kan åbnes, når luften bliver tyk. Tyk af vrede, frustrationer og tristhed. Frygt. Skam og glæde. Her er plads til alle slags følelser, for de mest forløsende spørgsmål er ofte dem, der rører dig dybest.

Psykoterapi er et skridt på vejen til frihed

Du kan ikke arbejde konstruktivt med noget, du ikke helt forstår, mærker eller føler. Derfor er psykoterapiens første opgave at sætte dig i kontakt med de tanker og følelser, der er svære for dig. På den måde bliver du bedre til at mærke kroppens reaktioner og lytte til de behov, dine følelser fortæller dig om.

 

Når vi ved fælles hjælp er kommet så langt, kan vi begynde arbejdet med at give dig din frihed tilbage. Vi vil arbejde med de værktøjer, konkrete opgaver og teknikker, der passer til dine behov.

Du skal føle dig fri til at være i dine følelser og have det, som du har det. Fri til at handle på din lyst og dine behov – for det er helt i orden. Men det kræver mod at skulle rumme et følelsesliv, man hidtil har haft på lang afstand. Og psykoterapiens egentlige mål er netop at give dig personlig frihed og glæde ved at være den, du er.

Ræk ud, når det føles rigtigt for dig

Når du har samlet dig mod til at række ud og betro dig til én, som gerne vil lytte, er du velkommen til at ringe til mig. Eller skrive, hvis du har det bedre med det. Faktisk bør du give dig selv anerkendelse blot for at læse med her.