Stress

Tue Kjær | Psykoterapeut MPF | Reg. Psykoterapeut FaDP

Stress som kroppens alarmsignal i mødet med overbelastning

Alle mennesker kan klare en vis mængde belastning. Over en afgrænset periode. Overskrider du den, og bliver belastningen for høj, rammes du af stress. Belastningen kan være arbejdsrelateret, privat eller også kommer den fra urealistiske indre præstationskrav.

Dit nervesystem reagerer, og du vil mærke fysiske og psykiske symptomer. Stressreaktioner kan være voldsomme og angstprovokerende, men det er kroppens helt normale forsvar.

Den fortæller dig, at du har brug for ro. Lyt!

I terapi for stress

Et stressforløb er ikke kun samtaler, men også konkrete værktøjer og rådgivning. Du får støtte til at finde ro og acceptere situationen. Restitution handler om at give sig selv lov til at hvile.

Terapien hjælper dig med at komme igennem stressforløbets faser, uden at du skal stå alene og finde svarene selv. Det er særlig hjælpsomt i den akutte fase, hvor hverdagen er ekstra uoverskuelig. Efterfølgende skal vi arbejde med det, som giver dig stress. Ikke mindst så du undgår nye stressproblematikker.

Du kommer til at udforske dine egne grænser og tankemønstre, og du skal arbejde med urealistiske forventninger til dig selv. Hvis det er svært for dig at sige fra og udtrykke din mening, skal vi selvfølgelig også se på de mekanismer, der ligger til grund herfor.

Et nyt liv

Nej, terapien alene kan ikke give dig et nyt liv. Men den kan give dig et puf i retning mod en tiltrængt forandring.

Når vi får set nærmere på de ydre krav og belastninger, der påvirker dig i hverdagen, viser det sig måske, at der er noget, du skal lave om på. Din tilværelse er muligvis sat sammen på en måde, der ikke er optimal. Jeg siger ikke, at der skal kæmpestore forandringer til – blot at enkelte til- og fravalg kan hjælpe dig med at leve mere autentisk.

Jeg støtter dig også, når du er klar til at vende tilbage til arbejdet. Det skal foregå på en sund og forsvarlig måde, og jeg samarbejder gerne med din arbejdsplads om forløbet.

Stress er kaotisk. Bearbejdningen ligeså. Men efter et stressforløb oplever mange mennesker en større selvindsigt. De har skabt nogle positive forandringer for sig selv. De føler lettelse og nyder evnen til at leve i balance med indre værdier. Og det kan man vel godt kalde et nyt liv.

Ofte stillede spørgsmål

Stress-symptomer er kroppens måde at fortælle dig, at du er blevet overbelastet. Det kan være resultatet af for mange arbejdsopgaver, dårligt arbejdsmiljø, organisatoriske problemstillinger i virksomheden, konflikter, personlige udfordringer, dine egne høje forventninger til dig selv – og mange andre årsager.

Du kan opleve en række fysiske, psykologiske og mentale symptomer, som kan variere i intensitet. Disse kan inkludere angst, koncentrationsbesvær, hjertebanken, træthed, depression, sorg, en følelse af at være overvældet, opgivenhed, afmagt og flere andre symptomer.

Jeg er uddannet både psykoterapeut og coach. Det giver mig mulighed for at støtte dig på flere forskellige måder, alt efter hvad der passer bedst i dit forløb. I et stressforløb indgår normalt også rådgivning og nogle konkrete værktøjer, som kan hjælpe dig igennem stressforløbets faser.

Mange af mine klienter opnår en dybere selvforståelse og implementerer positive ændringer i deres liv. De oplever i højere grad at stå ved roret i deres eget liv.

Igennem et stressforløb, vil du nemlig få større indsigt i dine personlige strategier og mønstre. Både dem der støtter dig og dem der ikke gør. Målet er at finde en balance i tilværelsen, der resonerer med dine indre værdier, integritet og autenticitet.

Jeg tilbyder støtte og vejledning for at sikre, at din overgang tilbage til arbejdet sker glidende og sundt. Jeg samarbejder gerne med din arbejdsplads for at sikre det bedste forløb for dig.