Hvorfor psykoterapi?

Tue Kjær | Psykoterapeut MPF | Reg. Psykoterapeut FaDP

Fordi smerte kræver opmærksomhed

Det ligger ikke ligefrem til højrebenet for en terapeut at sammenligne sit hverv med en tandlæges. Men nu gør jeg det alligevel. Mange mennesker har det skidt med tandlægen, for det kan jo gøre ondt at sidde i den hvide stol under det skarpe lys. Alligevel laver du aftalen, for du ved, at tandpinen sandsynligvis bliver værre, hvis den ikke får opmærksomhed.

Personlige problemer opfører sig på præcis samme måde som tandpinen. Derfor er psykoterapi en investering i dit eget liv. Der gives ingen lovning på lottogevinster, men talrige statistikker viser, at sådan en investering vil gøre dig rig på livskvalitet.

Faktisk behøver det ikke gøre ondt, før du opsøger en psykoterapeut. Der behøver ikke at være et problem. Ligesom en smertefri tandrensning gør smilet endnu smukkere, kan samtaleterapi give dig endnu højere livskvalitet. Et velplejet sind gør mennesker meget gladere. Selvudvikling er sundt og givende, uanset hvor du er henne i livet.

Fordi terapi kan give dig styrke

Psykoterapeutisk samtaleterapi giver dig modet til at sige til – og ikke mindst fra – på de rigtige tidspunkter. Den giver dig styrken til at gøre de ting, du drømmer om. Desuden bliver du bedre til at beskrive dine behov og dine følelser, og du vil opleve en klar forbedring af kvaliteten i parforhold og kammeratskaber.

Fordi du skal mærke dig selv og elske livet

Jeg ved, at jeg mangler tandlægens mægtigste våben: bedøvelsen. Du kan ikke undgå at mærke følelserne i psykoterapi. Til gengæld kan du lære at lade følelserne give dig energi. De kan arbejde for dig. Eksempelvis kan vrede give dig styrken til at handle, hvor du ellers ville have holdt dig tilbage.

Jeg brænder for at hjælpe mennesker med at udleve alt det, de inderligt ønsker sig. Derfor giver det mig utrolig stor glæde hver eneste gang, jeg får lov til være en del af en personlig udviklingsproces. Hver gang jeg har kunnet bidrage til, at et menneske finder en endnu større kærlighed til livet – og sig selv.