Flyskræk 2-dagskursus

Tue Kjær | Psykoterapeut MPF | Reg. Psykoterapeut FaDP

Gratis e-bog om flyskræk

Nu har du mulighed for at få min gratis e-bog om flyskræk direkte i din indbakke. E-bogen hjælper dig med at forstå din krop og din angst. Du får også en indføring i flyvningens anatomi, fordi viden om rejsen, lydene og fornemmelserne kan erstatte alle dine forestillinger. Desuden får du en række gode råd og effektive øvelser til at dæmpe din angst.

Når du siger ja tak til e-bogen, skriver du dig samtidig op til mit nyhedsbrev fyldt med inspirerende og fagligt indhold, som kan støtte dig i arbejdet med din flyskræk. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Hvis jeg får din mailadresse… så vil jeg sende dig en e-bog om flyskræk og en gang imellem et nyhedsbrev. Du får spændende viden om flyvning og håndtering af flyskræk. Du får også inspirerende blogindlæg, nyheder om interessante kurser og andre aktiviteter.

Har du fået nok af din flyskræk? Vil du gerne være fri til at rejse og arbejde i hele verden? Så er et flyskrækskursus måske noget for dig.

Det arbejder vi med

Vi arbejder med angst, tankemønstre og kropslige reaktioner. Vi snakker også om sikkerhed, flyvemaskiner, flyvevejr og alt det, der sker med dig, dine medpassagerer og maskinen under en flyvetur.

Det får du

Du vil få større indsigt i din flyskræk, og du bliver bedre til at finde ro. Paradoksalt nok handler det ikke om at bekrige angsten, men om at acceptere og anerkende den, så du slipper for at kæmpe en udmattende indre kamp, når den viser sig. Accept kræver viden og konkrete værktøjer, som du får med hjem fra kurset.

Fra en erfaren mundtlig formidler får du også en masse interessant faktuel viden om flyvning og flyvemaskiner. Det er lettere at blive bange, når du ikke forstår, hvad der sker. Derfor er det vigtigt at få erstattet dine forestillinger med viden, så du kan få ro.

På et flyskrækskursus får du desuden den store glæde og tilfredsstillelse, det er at blive forstået. Omkring dig sidder nemlig en gruppe mennesker, der forstår dine tanker og deler dine bekymringer, og fællesskabet vil motivere dig yderligere. I gruppen får du masser af input og sparring, som du kan bruge i dit videre forløb.

Som psykoterapeut, coach, pilot og flyvelærer er jeg godt klædt på til at give dig effektive værktøjer og vise dig vejen ud af angsten.

Helt konkret får du:

 • spændende undervisning, effektive øvelser, teknikker og opgaver
 • viden om den nyeste forskning i flyskræk fra en passioneret formidler
 • kvalificeret terapi på et højt fagligt niveau fra en erfaren terapeut
 • en e-bog om flyskræk, så du altid kan slå op
 • øvelser til videre selvudvikling
 • et observations- og opgavehæfte til flyveturen
 • konkrete værktøjer, der kan hjælpe dig, mens du flyver.

Du kan også vælge at tage flyskrækskurset som onlinekursus.

Når vi er færdige

Målet med gruppen er, at du kan slappe mere af i forbindelse med en flyvetur.

Det kræver naturligvis en god portion vilje og mod fra din side, for det stærkeste våben mod flyskræk er, at du flyver! Jo mere jo bedre.

Du skal op – ikke på hesten, men i flyet – og have nye, positive oplevelser af, at du nu kan håndtere angsten på en konstruktiv måde. Fremtidige flyveture skal ikke fremkalde frygt, men glædelige forventninger om spændende oplevelser.

Hvis det giver mening for dig, kan jeg i forlængelse af forløbet tage med på en flyvetur med hele gruppen eller enkelte deltagere. Hvis det bliver aktuelt, aftaler vi det undervejs. Normalt flyver jeg med to deltagere ad gangen.

Når vi er færdige

Målet med gruppen er, at du kan slappe mere af i forbindelse med en flyvetur.

Det kræver naturligvis en god portion vilje og mod fra din side, for det stærkeste våben mod flyskræk er, at du flyver! Jo mere jo bedre.

Du skal op – ikke på hesten, men i flyet – og have nye, positive oplevelser af, at du nu kan håndtere angsten på en konstruktiv måde. Fremtidige flyveture skal ikke fremkalde frygt, men glædelige forventninger om spændende oplevelser.

Hvis det giver mening for dig, kan jeg i forlængelse af forløbet tage med på en flyvetur med hele gruppen eller enkelte deltagere. Hvis det bliver aktuelt, aftaler vi det undervejs. Normalt flyver jeg med to deltagere ad gangen.

Information

Deltagerantalet er 7-10 personer og kurset gennemføres over 2 sammenhængende dage i København.

Der indgår frokost, men ikke eventuel overnatning eller anden forplejning.

Pris kr. 3.995,00 som betales inden kursusstart.

Tider og dato

Efterårskursus 2023:
Lørdag d. 18. november – søndag d. 19. november 2023

Forårskursus 2024:
Lørdag d. 25. maj – søndag d. 26. maj 2024

Kursustid kl. 09:00 – 16:00 begge dage.

Vi fremsender en faktura efter tilmelding, som skal være betalt inden kursusstart. Se i øvrigt vores handelsbetingelser her.

Sted

Kurset afholdes hos:

Terapi & Coachinghuset
Rosenkæret 11C, 1. tv
2860 Søborg

Materialer og forberedelse

Jeg anbefaler at du læser min gratis e-bog inden kurset. Du finder den i toppen af siden.

Der er ikke noget andet du skal læse eller forberede dig på inden kurset.

Efter kurset

Jeg afslutter kurset med en opfordring om, at du snarest kommer ud og flyve. Hvis det er svært for dig at komme afsted, kan vi arbejde videre med individuelle sessioner.

For nogle er det en hjælp, hvis jeg tager med ud og flyve.

Der er mange muligheder og vi lægger naturligvis en plan sammen, så du kommer afsted ud og flyve.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig via nedenstående kontaktformular.

Program

Dag

1

 1. Præsentation af underviser og deltagere.
 2. Hvad er flyskræk og grundlæggende forståelse af angst.
 3. Flyvemaskinens grundlæggende opbygning og flyvningens grundprincipper.
 4. Hvordan en flyvemaskine flyver og bevæger sig.
 5. Regulering af angst.
 6. Vejrets påvirkning, turbulens, ”lufthuller” mm.
 7. Empatisk kommunikation, typiske ”ikke-beroligende samtaler” og nedregulering af angst.
 8. Visualisering, indre billeder og visualiseringsøvelse.
 9. Planlægning af flyvning, sikkerhed, gennemgang af rute m.m.
 10. Åndedrætsøvelse og strækøvelse.

Dag

2

 1. Flyvningens faser: Start, stigning, strækning, nedstigning og landing.
 2. Hvordan du påvirkes, lyde, bevægelser og fornemmelser.
 3. Den virtuelle flyvetur; Hvad der påvirker dig og hvordan.
 4. Transformering af angst og belastninger: Vilje, mod, konfrontation, angstens tidsperspektiv, belastningstrappen, ulemper ved at undgå, bagsiden af medicin og alkohol m.m.
 5. Åndedrætsøvelser, afspændingsøvelser, strækøvelser og tilstedeværelsesøvelser.
 6. Motor, kabinetryk, landingsstel og hjul, gennemgang af kabine og cockpit.
 7. Uddannelse af piloter og kabinepersonale. Hvordan kan personalet kan støtte dig.
 8. Planlægning af din flyvetur og flyvedagbog.
 9. Arbejde med det, som holdet ønsker.
 10. Visualiseret guidning, fokusering og gruppeopgave omkring ressourcer.

Klienterne siger

Jeg var på dit flyskrækkursus sidste år. Det havde i flere år været min drøm at komme til Østrig, og derfor havde jeg tilmeldt mig dit kursus for at få modet til at flyve derned.

Og det lykkedes. Jeg havde dit materiale med i flyet, og det var en stor hjælp. Turen derned var en succes. Jeg kunne være med min angst uden panik. Jeg er så glad for, at jeg kunne komme afsted på den dejlige tur og kunne ikke have gjort det uden dit kursus. Så tusind tak.

Jeg vil her blot takke dig så mange gange for at sige lige netop de ting du sagde i forbindelse med min flyskræk!
Det var faktisk de små og lidt pudsige ting som trængte igennem og som betød, at jeg var helt rolig da jeg satte mig på flyet (flyene!) til Sydamerika! Og tænk bare hvad jeg var gået glip af uden de stunder hos dig! Den mest fantastiske og anderledes rejse som jeg vil kunne tænke tilbage på med stor stor glæde resten af livet!
Tak for din kæmpe hjælp!
Hvor er du altså bare dygtig og super god!!

Jeg er lige landet i Danmark efter en uge i Spanien. Tusind tak for hjælpen med min flyskræk. Din huskebog og øvelser var en stor hjælp undervejs. Kurset har også hjulpet mig med angsten på mange andre områder. Jeg forstår min angst bedre nu. 🙂